background
Om tillverkningen

Dentala företag

För att implantaten ska fungera och hålla länge är det viktigt att du sköter dem och din tandhälsa på rätt sätt. Många dentala företag har särskilda erbjudanden och produkter särskilt utvecklade för dig med implantat. Här kan du hitta information och ta del av dessa erbjudanden. [länkar].

Historik

På 1950-talet gjorde professor Per-Ingvar Brånemark i Göteborg upptäckten att metallen titan kunde växa fast i mänsklig benvävnad. Han gav den biologiska processen beteckningen osseointegration. Genom denna revolutionerade upptäckt blev det möjligt att erbjuda tandlösa patienter en permanent ersättning för förlorade tänder. 1965 opererade Brånemark för första gången in titanskruvar i munnen på en patient. Gösta Larsson fick en helbro i underkäken. När han avled 2006 hade han levt med ett fungerande implantat i över 40 år.

Forskning

Ny metod ger starkare tandimplantat

Miljontals människor ersätter sina dåliga tänder med implantat av titan. Nu har en ytbeläggning som gör att implantatet fäster bättre och snabbare i benet för första gången prövats på människa. Resultaten är goda, rapporterar forskarna vid Linköpings Universitet.
Läs mer


Tandimplantat bra även för äldre med stort behov av assistens

Svenska forskare har undersökt tandstatur på 26 äldre personer med tandimplantat och ett stort behov av daglig assistens i en svensk kommun. Det visade sig att tandköttet runt implantaten var friskare än kring de naturliga tänderna.
Läs mer

Studie i Jönköping visar – fler kan få tandimplantat

En specialistläkare på Odontologiska Institutionen i Jönköping har lyckats fästa tandimplantat med kortare skruvar än vad man någonsin gjort tidigare.
Läs mer

Tillverkare

Det finns många tillverkare av implantat på marknaden idag. Som konsument är det bra att bilda sig en egen uppfattning om dem och deras produkter. Det hjälper dig även att välja en tandläkare som passar bäst för dina behov. Här kan du söka bland tillverkare och läsa mer om deras produkter och erbjudande samt se vilka tandläkare de samarbetar med.

Tandtekniker

Tandtekniker bistår vanligen tandläkare med att tillverka implantat. Här kan du lära dig mer om hur de jobbar och jämföra de olika aktörerna. [länk]

  • film Underkäke

  • film Överkäke

  • film Rengörning

  • galleri Våra bilder

Kostnadsuträkning

Raknare

Implantatinfo AB · 0738 - 781 980 · kontakt@implantatinfo.se, © Implantatinfo JL AB, 2012.

Ladda ner kostnadsuträknaren.

Den här sidan använder cookies

appstore googleplay

Kostnadsuträknare för tandimplantat

Nedan anges ett snittpris för vald behandling. Summan kan variera beroende på vilken typ av ingrepp det handlar om samt hur stort det är.

Försäkringskassans referenspris:

0 kr

Genomsnittspris i hela Sverige:

0 kr
Materialkostnad

Om din tandläkare gjort en kostnadsuppskattning utöver standard kan du ange den summan du fått här. Om du inte har talat med din tandläkare kan du skriva en nolla (0) i rutan.

Försäkringsavdrag

Här kan du beräkna preliminär ersättning från Försäkringskassan. Ersättningen baseras på de kostnader du betalat hos din tandläkare inom en högkostnadsperiod (12 månader).